Αρχική 
 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ 
 ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ 
 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 
 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑ" 
 ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΕ 
 ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 
 ΝΕΑ 


Εισαγωγή

Remember me on this computer
  Forgot your password?
  Register


ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ


Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού

2015 2016 2017 2018 2019 2020


Athens Winter School in NephrologyΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ 15
Τ.Κ.:11528, ΑΘΗΝΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ: 210 7298586
Fax: 210 7237705
E-mail: ene@ene.gr


Home

Βρίσκεστε εδώ : Greek Renal Registry

Αγαπητέ συνάδελφε,
Η Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία έχει ξεκινήσει την υλοποίηση ενός στατιστικού αρχείου καταγραφής ασθενών (Greek Renal Registry) που θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας. Στην παρούσα χρονική περίοδο έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του λογισμικού και έχει πλέον ξεκινήσει η πιλοτική φάση αξιολόγησης. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμο προς χρήση από τα μέλη της ΕΝΕ.
Τι είναι όμως το Registry και πώς μπορεί να βοηθήσει τον κλινικό ιατρό και τον ασθενή;
Τα αρχεία καταγραφής ασθενών αποτελούν τη βάση της προόδου της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης, δεδομένου ότι η συλλογή αξιόπιστων δεδομένων αποτελεί την προϋπόθεση τόσο  για την  μελέτη της φυσικής ιστορίας των νοσημάτων όσο και για την κριτική αποτίμηση των αποτελεσμάτων της εφαρμογής των διαφόρων θεραπευτικών μεθόδων σε εθνικό επίπεδο.
Ειδικά στην Νεφρολογία, η ύπαρξη, παγκοσμίως, αρχείων καταγραφής ασθενών είναι δεδομένη εδώ και πολλά χρόνια και έχει συμβάλει σημαντικά στη μελέτη της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας.
Το αρχείο καταγραφής ασθενών της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας (Greek Renal Registry) είναι η πρώτη προσπάθεια συντονισμού όλων των προσπαθειών που γίνονται στην χώρα μας, με στόχο να αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη αντίληψη του επιπέδου υγείας των ασθενών μας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες επιδημιολογικές προκλήσεις και θεραπευτικά δεδομένα.
Επιπλέον, η καταγραφή των πληροφοριών αυτών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον σχεδιασμό της πολιτικής για την υγεία στη χώρας μας σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται.
Κλείνοντας αυτή την ενημέρωση θα ήθελα να τονίσω ότι τα κέντρα που θα συμμετέχουν στο αρχείο καταγραφής ασθενών θα ενημερώνονται για την εξέλιξή του, έχοντας πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία, τα οποία θα ανακοινώνονται περιοδικά. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία ROCHE (Hellas) AE για την υποστήριξη που παρείχε έτσι ώστε να υλοποιηθεί αυτό το αρχείο καταγραφής ασθενών.

Με εκτίμηση,
Δημήτριος Γούμενος
Πρόεδρος ΕΝΕPowered by Bitrix Site Manager

Copyright © 2001-2015 Bitrix
Powered by InterOPTICS A.E.E.